milivolt electronics world news Antik_kent_Magnesia\'da_jeotermal_kuyu_almas_durdurulsun-didimhaber.net
29-02-2016

Antik kent Magnesia\'da jeotermal kuyu almas durdurulsun

Antik_kent_Magnesia\'da_jeotermal_kuyu_almas_durdurulsun

Aydn Tabip Odas Bakan Dr. Metin Aydn, tescilli birinci derece arkeolojik alan olan Magnesia antik kent snrlar içinde jeotermal kuyu açldn hatrlatarak, çalmalarn derhal durdurulmasn istedi. 

Mevcut kanunlar yürürlükte olmasna ramen son birkaç aydr Magnesia antik kenti alan içinde Ortaklar-Söke yolunda, Gümüçay\'n solunda yer alan Höyük dibinde jeotermal santral kurulum amaçl kuyu kazlmas çalmalar devam ettiini söyleyen Aydn, bu olaylarn yaanmasnn tek sebebinin jeotermal yasas olduunu ifade etti. 

Metin Aydn, \"2007 yl sonras ÇED yasasnda yaplan deiiklikler ile jeotermal santraller birinci derece gayri shhi müesseseler içinde yer alrken yani ÇED alnmas gerekli iken, ÇED alnmas gerekli olmayan ikinci derece gayri shhi müesseseler içine sokuldu. Bu düzenlemeler sonras bugün tula fabrikas veya balk çiftlii için ÇED zorunlu iken çevreye yapt zararlar çok daha fazla olan jeotermal santraller için ÇED istenmez hale geldi. Yasal düzenlemelerin kendi lehlerine göre düzenlenmesinden cesaret alan jeotermal iletmeler, günlük pratikte her gün çevre ve canl yaamna zarar faaliyet yapmaktadr. Birinci snf tarm arazileri, incir ve zeytin bahçeleri, yerleim yerlerinin yanna ve içine jeotermal santraller, kuyular yaplr halde iken Magnesia örneinde olduu gibi çevrede yaplan talanda srann tarihi yerleim yerlerine, kültürel miraslarmza gelmesinin üzüntüsü ve aknln yaamaktayz. aknlmz bunlara izin verilebilmesi, kontrol edilmemesi ve tüm yaananlara suskun ve kör kalnabilmesi noktasnda daha da artmaktadr. Tabip Odas olarak Magnesia arkeolojik sit alannda faaliyette bulunan jeotermal santral amaçl kuyu kazma faaliyetlerinin geri dönüümsüz kültürel hasara zarar vermeden derhal durdurulmasn, hali hazrda yürürlükte olan kültür ve tabiat varlklarn koruma kanununa uyulmasn, bu kanunu uygulamak ve denetlemek makamnda olan tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.\" dedi.

Bu arada Aydn Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulu Müdürlüü yetkilileri ise konu ile ilgili açklama yapmad.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..